Nieuws

2018 |2016 |2015 |2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010

Zomer 2017……………Mijn gouden trompetje….

Zou ’t mij nog lukken na 35 jaar Suus? Affasef ! zegt ze, met volle overtuiging.

Ik rijd naar huis en naast me ligt, op de stoel in mijn auto, een koffertje met daarin een gouden trompetje….
Thuis gekomen, doe ik ’t koffertje open en mijn vingers jeuken al. Ik kan nie wachten…
Wat doe ik met die  3 ventielen? ( in het verre verleden heb ik in de drumband geblazen op een trompet ZONDER  ventielen )
De 5 natuurnoten….uhmm…..die ken ik nog wel, …. denk ik…

Tijdens eerste lessen, doet mijn geduldige en ervaren muziekleraar  mij ook telkens geloven en beloven dat alles goed komt en tijd nodig heeft. Ik kom er al snel achter dat er veel werk aan de winkel is. Op mindere dagen, weerhoud mij de kleine onzekerheid, me er niet van om door te zeten….ik merk dat het blazen me energie en voldoening geeft… beetje bij beetje zit er vooruitgang in, …..ik word er blij en enthousiast van…..en ik geniet….. met volle teugen !…

Najaarsconcert,  november 2017
I have a dream!  Vanaf de eerste klanken wist ik het: Dit wil ik ook !
Kippenvel …bewondering…wat krijg ik een energie van de muziek.  De muzikanten en een dirigent vol passie en positieve energie bezorgen mij een geweldige avond. Ik merk dat ik af en toe afdwaal naar mijn gouden trompetje……ik droom een eindje weg…. ik hoor me zelf meeblazen…….

Mei 2018 Geuzenfeest
08.00 uur….ik word wakker van de reveille…. Hoewel ik ooit meerdere malen onder de kerkklok  de reveille geblazen heb, sla ik toch nog een jaartje over.

Najaarsconcert, augustus 2018, Night off the Proms
Mijn eerstvolgende muziekles begint met 14 muziekstukken die me worden overhandigd met de mededeling: Kijk er maar eens rustig naar Lia, wie weet ! Huh? !  Wat bedoelt hij nou? …..gaat dit niet een beetje rap voor mij? Alhoewel…. Toch wel leuk en een beetje trots dat ze het vertrouwen in me hebben….
Dat wordt oefenen… heel veel oefenen… elke dag pak ik mijn gouden trompetje weer vast en ervaar het als grensverleggend en geeft het mij heel veel positieve energie ! Weg met die Red Bulls en Mindfulness!

Nog 2 weken en dan gaat ’t dak eraf !
Het is een zware klus …. de spanning stijgt… het is kort dag…Gaat ’t ons lukken?…….. gaat ’t mij lukken?….. tuurlijk gaat het jou lukken ! De peptalks van de medemuzikanten overtuigen mij, het gesprek en af en toe een knipoog 😉van de dirigent geven mij moed en vertrouwen.“Geniet ervan en ervaar het als een grote stimulans en leerervaring Lia!! “

Mijn droom kwam uit……en wat heb ik genoten !

Met muzikale groet, Lia Ongenae

 

30-11-2018:

Op zaterdag 13 oktober was onze jaarlijkse wafelactie, we willen dan ook iedereen bedanken voor  het kopen van de wafels.

Maar onze grootste uitdaging was natuurlijk het najaarsconcert met het Thema Night of the proms. Herbeleef het concert door links op de luidspreker te klikken.
De omgetoverde kerk, zat ook deze keer weer helemaal vol. We hebben dan ook een leuk en gevarieerd programma ten gehore gebracht zowel de Drumband als de fanfare. Bovendien hebben we dit jaar zelfs 5 jubilarissen in het zonnetje gezet.

2 dames van 25 jaar lidmaatschap:
Marcia Snijder - de Pooter: op 13 jarige leeftijd is Marcia door een ledenwerf actie lid geworden van de vereniging. AMV had zij al gedaan dus kon ze gelijk op Cornet naar muziekles. Deze lessen werden verzorgd binnen de vereniging. Dat Marcia graag naar de muziek komt blijkt wel, want zo heeft ze haar moeder Mirjam ook op een muziekinstrument gekregen. Marcia is lid van de muziekcommissie en ze heeft zodoende inspraak wat we tijdens de concerten spelen.

Sari von Hout-Jansen is van jongs af aan met muziek bezig, zoals het bespelen van een blokfluit, zangkoren en de fanfare. Wegens gezondheidsredenen moest zei stoppen met werken en is Sari lid geworden van de  fanfare, zij wilde graag nog een muziekinstrument bespelen. Haar instrument is Alt-hoorn geworden. Sari zie je niet meer tijdens de straatoptredens maar als er een concert word gegeven is ze van de partij.

Zus en broer 40 jaar lidmaatschap:
We moeten heel ver terug in de geschiedenis van de vereniging voor een zelfde unieke gebeurtenis. Bij de heroprichting in 1977 was er geen ontkomen aan. Marleen Boekhorst - de Reu en Johan de Reu. moesten maar muziekles nemen, want met dat groepje oude muzikanten moest er jong bloed bij komen.
Marleen is een saxofoon speelster. Eerst op een Alt-sax en nu al weer enkele jaren op Tenor-sax. Johan is een koperblazer, eerst Trompet en later Bugel, omdat daar behoefte aan was binnen de club. Verder zijn beiden actief met de wafelactie, optredens, oud-papier en in het bestuur van de vereniging.

60 jaar lidmaatschap:
Suus de Paauw - de Meijer kan er wel een boek over schrijven. Als 9 jarig meisje is ze eerst bij de drumband gegaan. Na ongeveer een jaar heeft ze noten leren lezen, toen ze dat onder de knie had mocht ze een instrument kiezen. Dit werd cornet en is altijd haar instrument gebleven.
In al die jaren heeft Suus heel wat gedaan. o.a. jeugd opleiden, velen hebben bij haar leren blazen. Hiervan zitten er nog steeds bij de fanfare.
Kleding en laarzen verzorgen van de drumband en majorettes zodat die bij elk optreden er piekfijn uitzagen.
Vanaf de heroprichting van de fanfare is Suus weer begonnen met het blazen en heeft zei ook een bestuursfunctie gehad.

 

15 mei 2018

Naar aanleiding van ons optreden tijdens de oecoemenische dienst tijdens de Geuzenfeesten, hebben we heel veel goede reacties ontvangen. Waarvoor onze dank. Het geluidfragment kunt u vanaf deze site beluisteren. Klik hiervoor op de luidspreker.

 

27 april 2018

Vandaag een optreden mogen verzorgen op Koningsdag tijdens de rommelmarkt en spelletjesmiddag in Axel.

 

26 april 2018

Vandaag ontvingen onze leden Johnny en Miriam de Pooter - Plasschaert een koninklijke onderscheiding voor hun jaren lange inzet als vrijwilliger voor diverse vereniginge en instanties, waaronder onze vereniging. Van harte gefeliciteerd!

 

24 april 2018

Dank voor alle stemmen die we tijdens de Rabobank Clubkas Actie hebben mogen ontvangen? Hierdoor kan onze verenging een zeer mooi bedrag van € 492,66 extra besteden.