1 december 2016

BEDANKT. Het jubileum jaar zit erop. Dit jaar bestond onze vereniging 175 jaar, en er zijn het gehele jaar door vele dingen georganiseerd. Als vereniging hebben we er naar uit gekeken om het een muzikaal jaar te laten worden, dit is naar onze mening wel gelukt. De concerten zijn door jullie goed bezocht en we hebben hele leuke reacties mogen ontvangen.

Het openingsconcert op 31 januari was zeer succesvol. Er werd gespeeld door het jeugdorkest, en de fanfare in de PKN-kerk. Op zondag middag, en de zaal zat geheel vol. De gymzaal van ’t Geuzennest was in het weekend van 28/29 mei omgetoverd naar een concertzaal om het muziekfestival-weekend te organiseren. Dit muziekfestival-weekend was zeer geslaagd. 9 Korpsen gaven een optreden van 40 minuten en er is geen enkele keer het zelfde nummertje gespeeld. Dit was een voorproefje voor ons jaarlijks concert op 18 juni, omdat de PKN-kerk te klein bleek te zijn voor de grootse plannen moest er dus uitgeweken worden.

Fanfare Irene uit Grotebroek was hiervoor uitgenodigd, en deze groep kwam met een bus vol. Hotel “de Gentsche poort” werd afgehuurd voor de overnachting. Dit bleek niet voldoende te zijn, dus ook B&B Petit Chateau werd ingeschakeld.

Op zaterdag middag tijdens de gezamenlijke repetitie, hebben de ‘niet’ muzikanten een rondleiding door het mooie Biervliet gekregen van Arcen Goossens. Op zaterdag avond dan het concert. De zaal zat geheel vol, en de kwaliteit van de muziek was hoog.  Het bleef nog lang gezellig….

Als slot op 4 november de reünie, welke heel gezellig was. Vele oud leden kwamen eens een kijkje nemen. Meerdere hadden elkaar al jaren niet gezien. Oude foto’s en film werden vertoond, en herinneringen werden opgehaald. Menig oud leden riep dat dit vaker georganiseerd moest worden.

We hopen dat de vereniging nog lang zal kunnen blijven bestaan, maar daar hebben we natuurlijk ook muzikanten voor nodig. In deze uitgave van het dorpsblad treffen jullie een ”advertentie”  aan voor herintredende muzikanten. Natuurlijk zijn ook beginnende muzikanten welkom.

Tot slot willen we alle sponsoren, en iedereen die op welke wijze dan ook de vereniging ondersteund heeft, bij deze hartelijk bedanken.

2 april 2016
De muziekvereniging bestaat dit jaar 175 jaar. Dit willen we niet zomaar voorbij laten gaan. Op 31 januari zijn we al met een openingsconcert begonnen, samen met het jeugdorkest “de Muziekfabriek”. We hebben veel muziek liefhebbers mogen ontvangen in de kerk welke op dat moment weer even een concertzaal was, en hebben erg veel leuke reacties mogen gekregen.
Het volgende spektakel is 28 en 29 mei a.s.Dan organiseren we een festival weekend en komen er verschillende korpsen uit de r:egio de boel opvrolijken. Dit gebeurt allemaal in de sportzaal van ’t Geuzennest.
Op zaterdag van 18:30 tot 21:40, en zondag van 13:30 tot 18:20. Elke 40 minuten speelt er dan een ander korps. Toegang is gratis, dus kom gerust een kijkje nemen.
De maand juni en wel op de 18e is het jaarlijkse concert wat in het teken staat van feest. Dit jaar komt fanfare “Irene” uit Grootebroek (NH), waar wij vorig jaar te gast waren.
Ook dit concert wordt in de sportzaal van ’t Geuzennest georganiseerd. Aanvang 19:30 uur. Toegang hier is gratis, dus u bent allen van harte uitgenodigd.
Maar we zijn natuurlijk al eerder te horen en wel op Koningsdag, Dodenherdenking en de Geuzenfeesten.
Voor alle oud-leden is er 4 november een reünie, een groep enthousiaste leden hebben al een lijst gemaakt met enkele namen, maar er zijn vast namen die ze niet meer weten uit het verleden.Als je ooit in de Drumband, Marjoretten of de Muziekvereniging hebt gezeten,  geef jullie naam en adres door aan onderstaand adres, zodat de reünie-commissie verder kan met de organisatie en de uitnodigingen.

Voor diegene die ons een warm hart toe dragen en iets extra’s willen doneren, we komen in de collecte week van 29 mei tot 4 juni bij u aan de deur voor het Prins Bernhard Cultuurfonds. Hiervan komt een gedeelte van de opbrengst ook naar onze vereniging. Alvast bedankt voor uw donatie.

Hopelijk kunnen wij U op een van onze optredens begroeten.

23 maart 2015
Besloten is om het gastenboek te sluiten. Eventuele reacties kunnen worden geplaatst op onze Facebook pagina

Jeudconcert 28 februari 2015
In gemeenschapscentrum “De Kaaie” te Philippine is zaterdag 28 februari j.l. voor de 2e keer een jeugdconcert gehouden. Twee slagwerkgroepen en twee jeugdorkersten deden hun uiterste best voor de goed gevulde zaal met toeschouwers
Achtereenvolgens traden op: De slagwerkgroep 'Willem Beukelszoon' uit Biervliet , Opleidingsgroep 'De Vliegende Hollander uit Terneuzen, Jeugdorkest de Muziekfabriek Philippine-Biervliet en jeugdorkest IJgenwijs uit Cadzand op. Het enthousiaste publiek kreeg een mooi programma voorgeschoteld met zeer diverse nummers.
Voor Patrick Geerts was het zijn laatste concert als dirigent van de Muziekfabriek. Hij zal worden opgevolgd door Wendy de Vos, die vanavond de beide slagwerkgroepen begeleidde. Het publiek genoot zichtbaar van de muziek en deed enthousiast mee.
Bekijk het fotoalbum op www.ziezeeland.nl

3 januari 2015
Op zaterdag 8 november 2014 kon ons concert helaas niet doorgaan. Inmiddels is de nieuwe datum bekend: zaterdag 11 april 2015, concertzaal in de PKN Kerk aan de Kerkstraat in Biervliet.
Het thema  "Muziek door de jaren heen" blijf van Vera Lyn tot de Beatles, en van de Bee-Gees tot Robbie Williams. Dit wil je niet missen. Voor de verdere activiteiten zien de agenda.